donderdag 20 augustus 2015

Dag 24, donderdag 13 augustus: Holbrook – Winslow – Flagstaf – Cottonwood (149 mijl)

Na de storm van gisteravond is alles weer opgefrist. We mogen ontbijten bij het naast het motel gelegen eettentje. Tom & Suzie’s Diner. Die hebben een aantal menuutjes voor de motelgasten. Ze zijn zo samengesteld, dat je er altijd iets bij moet nemen om het compleet te maken, that’s the American way. Als we de stad uitgaan doen we nog een rondje caches en we komen daarbij weer op begraafplaats terecht. Nu via een muti-cache, die begint bij de bibliotheek en via een Amerikaans coördinatenstelsel een verwijzing geeft naar de begraafplaats. In de historische sectie vinden we onder een steen (met geocache-logo) het bekende munitiekistje. Leuk gedaan, al zal je een cache op de begraafplaats in Nederland echt nooit tegenkomen. Verder blijkt Holbrook ook het toneel te zijn gewest van de film Cars, wij hebben hem niet gezien, maar zoals de titel al doet vermoeden spelen auto's hierin de hoofdrol. Een van de motels in deze stad heeft model gestaan voor de film met wigwams en klassieke auto's.

We rijden op het gemak naar Winslow, dat we eigenlijk alleen kennen van de zin uit het lied Take it Easy van de Eagles: “I am standing on the corner in Winslow Arizona”. En er blijkt dus echt een straathoek te zijn waar een standbeeld is opgericht van een gitarist. Hij lijkt nog het meest op Randy Meisner van de Eagles, terwijl die met het nummer het minst van doen heeft.

Of verbeelden ze hier Jackson Brown die het nummer met Gren Frey schreef. Geen van hun heeft echter een band met Winslow. Door deze zin is het stadje Winslow wel definitief op de kaart gezet en bij het beeld schalt over de straat het geluid van dit lied vanuit een tegenoverliggende winkel waar alles getooid is met de beroemde zin “I am standing on the corner in Winslow Arizona”. T-shirts, petjes, mokken, fotolijstjes en alles wat je als souvenir kunt verkopen. Verder wandelen we door het stadje en komen terecht bij het voormalige station dat nu dienst doet als bijzonder hotel, La Posada.

Het is tevens een expositieruimte voor kunst, bijzondere meubels en decoratieartikelen en souvenirwinkel. We wandelen in de tuin en zien dat er een heus doolhof van strobalen is aangelegd. Een bijzondere plek en leuk te zien. Natuurlijk kwamen we ook deze leuke plek weer door het geocachen op het spoor.
Dan brengt de reis ons in Flagstaff, waar we bij Buffalo Park even stoppen om te lunchen en om een mooie wandeling te maken. Dat kan omdat we hier ook een vijfstaps-multicache willen doen. De waypoints zijn listig verstopt en even lijkt het erop dat we hier zonder eindcache naar huis zullen moeten, maar uiteindelijk vinden we wat we nodig hebben en kunnen we verder. We volbrengen de tocht en vinden ook nog een eerder opgelost mistery-cache. We gaan op weg naar Cottonwood, het nabijgelegen dorp van Sedona, waar we bij de Best Western slapen. Dit dorp houdt van avondrust want als we om 8 uur ergens willen gaan eten blijk dat veel tentjes al dicht zijn. Ook het Hog Wild BBQ restaurant, waar volgens de reviews het beste bbq-vlees te krijgen is; om 19:00 uur gesloten! Wat rest is de Dennys, waar ze altijd, op ieder moment van de dag en de nacht, alles serveren wat je wilt.


Best Western Cottonwood Inn $ Goed motel met beetje oubollige inrichting. Met goede wifi, zwembad, koelkast, magnetron en ontbijt.