donderdag 20 augustus 2015

Maandag 20 juli: Etten-Leur - Brussel

We zijn inmiddels gewend aan het idee dat we maandag al naar Brussel gaan en de dag erna vertrekken. In het weekend hebben we veel dingen kunnen doen, al moesten we ook nog wel even naar de verjaardag van Jos zijn zus. Een gezellige BBQ in de tuin van nichtje Marie-Louise, die in Rilland vlak bij de Schelde woont; we zien de schepen over de Westerschelde varen. Beetje een familiereünie en dat is meestal aanleiding tot een hoop mallotige jolijt. Ook deze keer blijkt dat zo te zijn.
Daarna nog gauw vakantiewasjes doen en alle spullen bij elkaar zoeken; "waar is die Amerikaanse TomTom ook weer gebleven?" En nog snel beslissen of we wel of niet naar het concert van Dierks Bentley in Phoenix (AZ) willen. (klik HIER voor video) We hebben deze jongen leren kennen tijdens een concert van Brad Paisley, een paar jaar geleden in Maine, waar hij in het voorprogramma stond. We vonden hem misschien nog wel leuker dan Brad en hij is alleen maar beter en bekender geworden. Hij treedt nu op in het Ak-Chin Pavilion in Phoenix voor 20.000 mensen. We hadden maanden geleden al gezien dat hij er kwam, bijna aan het einde van onze vakantie, maar toen waren er nog geen kaartjes. Nu wel, dus willen we er nog steeds naar toe? Tuurlijk! Zo'n typisch Yankee-spektakel willen we uiteraard niet missen. Het reisschema ligt toch nog niet vast, dus Phoenix kan nog ingepast worden.
Esmée moet maandag nog een dagje werken, maar Jos is gelukkig al vrij. Dus heeft hij een lijstje met dingen die nog gedaan moeten worden van Esmée gekregen; werkt lekker makkelijk. Vandaag niet vergeten om even in te checken en stoeltjes te reserveren. In de "voorverkoop" kost het je 90 Euro's per stoel, de laatste dag krijg je ze voor noppes. Willen we de ticket via de app ontvangen? Why not? Dus na een beetje klooien - ook bij Brittish Airways hadden ze ontdekt dat Esmée geen ESTA meer had - konden we uiteindelijk onze reisdocumenten op onze smartphone bekijken, een ordinaire QR-code, maar we vinden het wel stoer.
En zo komen alle klusjes toch nog op tijd klaar en kunnen we rond 19:00 uur naar Brussel. Rustig ritje over de anders zo volle Vlaamse wegen. Relaxte receptie bij het hotel, "of we een glaasje Cava blieven?". Maar natuurlijk mevrouw. En of we ook een gratis upgrade van onze kamer wensen? Ook daar zeggen we geen neen tegen. En de minibar in de kamer is "inbegrepen"; joepie! We eindigen in een fraaie kamer met de naam "Mars", met uitzicht op het vliegveld, met een zitje om te relaxen of te lezen, met een bureau om aan te werken (of je blog bij te werken) met een stekkerblok in de werktafel en met een chaise longue bij de tv. Supergroot bed en een dito badkamer. En de auto mag hier vier weken gratis en voor niks parkeren. We houden steeds meer van die Belgen. De last-minute-stress is vergeten: "America; here we come!"