donderdag 20 augustus 2015

Dag 21, maandag 10 augustus: Farmington - King of Wings - Beasty Badlands - Farmington

Vandaag is het zo ver, we gaan de King of Wings bezoeken. De King of Wings is een speciale hoodoo waarbij de hood ruim drie meter uitsteekt vanuit de ondersteunende stam. Voor velen is de King of Wings extra speciaal omdat niet iedereen weet waar hij te vinden is. Een beetje liefhebber weet dat natuurlijk wel en zo hebben wij ook de coördinaten van deze speciale hoodoo in ons bezit. Maar toch is en blijft het een beetje spannend. Zou hij werkelijk zo eenvoudig te vinden zijn als dat sommigen doen voorkomen? En waarom hebben dan niet meer mensen hem gevonden? Is de weg er naartoe berijdbaar, want sommigen meldden dat je daarmee ook pech kunt hebben (en dus om moeten keren,..) en de weersverwachtingen voorspellen regen.
Kortom, het is best een beetje spannend om de King te gaan bezoeken. Zeker als je ook nog een berichtje uit Nederland krijgt dat een Frans echtpaar in New Mexico is overleden door uitdroging in een natuurgebied. Zitten wij toevallig ook niet in New Mexico, waar we in een eenzaam gebied met bijna 40 graden gaan wandelen? Toch denken wij dat we op alles voorbereid zijn. We hebben de goede coördinaten, we hebben een goede GPS, we hebben de juiste voorbereiding en we zijn mentaal en fysiek voldoende voorbereid, kat in het bakkie zou je zeggen. Maar in je gedachten kan er van alles misgaan. De auto is mogelijk niet high clearance genoeg, dus enige spanning is er wel. Als we er heen rijden blijken al dit soort gedachten onnodig geweest. De weg is toegankelijk, hoewel het hier en daar best een beetje zanderig is, we vinden onmiddellijk de goede route, de auto gedraagt zich (bijna) voorbeeldig, niet in de laatste plaats door het goede chauffeurswerkzaamheden van Jos. We vinden het goede parkeercoördinaat en we wandelen gelijkt de goede route. De weg er naartoe is met de juiste coördinaten goed te doen, de ondergrond met gras en lage begroeiing goed te belopen en de koeien lopen niet in de weg. Dus binnen no time - in onze beleving - staan we bij de King of Wings. We zagen hem zelfs al van 500 meter afstand net boven de heuvels uit.

Als we er zijn maken we natuurlijk honderden foto's. De lucht is bewolkt dus krijgen we wel mooie foto's? daar kunnen we helaas niets aan doen, het weer is het weer. We zijn al blij dat het niet gaat regenen. We blijven ruim een uur rondom dit bijzondere geologische verschijnsel wandelen, fotograferen etc, en genieten volop en dan is het tijd om de terugreis te aanvaarden, de lucht wordt donker en we willen niet met regen geconfronteerd worden voordat we op de highway zijn. Met de goede coördinaten lukt dat prima, al merken we ook, hoe makkelijk je visueel misleid kan worden. Gelukkig is er de GPS. Eenmaal op de goede weg terug valt er toch iets van onze schouders. We hebben het gedaan, en vooral, gehaald. We zijn benieuwd naar de foto's. Dan gaan we op weg naar de Bist Badlands. We zijn er eerder geweest en we weten hoe inspannend dit tochtje kan zijn. Gelukkig nemen we ook de ervaringen van de vorige keer mee. We weten ook hoe je het beste door de wash kunt lopen en dat scheelt enorm.

Alleen de chocolat hoodoos zijn niet eenvoudig te vinden. We moeten enkele malen heen en weer lopen en op een bepaald moment lopen we door een gebiedje waar wel honderd muggen op ons springen. We beginnen onmiddellijk met onze Alaskaanse spray te werken en gelukkig helpt dat, maar we ontkomen er niet aan dat we toch geprikt worden. Dat Alaskaanse spul is prima om de muggen de verdrijven, je ziet ze als het ware van je vel afvallen, maar het tast ook alles aan dat ermee in aanraking komt. We zien de chocolat hoodoos. Lopen door de andere hoodoo velden, zien de (mini) Arch en bezoeken opnieuw de Cracked Eggs. Het blijft een fantastische omgeving. Uiteindelijk blijken we vandaag meer dan 20 kilometer gelopen te hebben - ons daggemiddelde ligt ruim boven de 13 kilometer - dus we voelen onze voetjes wel. Onderweg terug naar Farmington pakken we nog enkele caches mee, we eten vanavond bij Appelbees (steak en ribs) en duiken er vanavond vroeg in. Moe maar voldaan.

America's Best Value Inn $ 64,-, grote kamer, ontbijt, koelkast, micro, breedbeeld, goed internet, zwembad