donderdag 20 augustus 2015

Donderdag 16 juli 2015: Paniek!

Tot onze schrik komen we erachter dat we niet woensdag de 22e maar dinsdag de 21 vertrekken. Hoe dat kon gebeuren weten we niet, maar we zullen wel even onze planning moeten bijstellen.
Het hotel in Brussel moet gebeld en hopelijk hebben ze maandag nog plaats voor ons. Dat blijkt geen probleem en een vriendelijke Vlaamse dame stuur snel een bevestigingsmail.
Dan de huurauto annuleren en een nieuwe bestellen (dit is makkelijker dan een dagje bijboeken). Daar hebben we inmiddels enig ervaring mee, dus dat is snel gebeurd. En eigenlijk wilden we toch al een andere, omdat bij de huidige geen ruiten en banden waren meeverzekerd en we hebben al heel wat jaartjes een mooie barst in de voorruit hadden en al twee keer een lekke band.
Dan een nachtje hotel bijboeken in Vegas, maar ons hotel heeft geen mogelijkheden voor de dinsdag, behalve hele dure en dat is nou net niet de bedoeling voor dezelfde kamer. Dus we logeren een nachtje elders op de Strip.
En Esmée moet nog even met haar baas regelen dat ze een dagje extra vakantie krijgt. De directiesecretaresse ziet de humor er wel van in; zij wel. Gelukkig kunnen alle afspraken verzet worden en dus is ook het werk geen probleem.
Nu we toch aan het controleren zijn kijken we nog even naar de andere voorbereidingen en dan blijkt dat de ESTA van Esmée vier dagen geleden is verlopen; oeps. Maar ook dat valt via het internet te regelen en een kwartiertje later en $ 14,50 armer is dat euvel ook verholpen. Ze moeten wel erg veel weten bij immigration, hoe je vader en je moeder heten, waar je werkt, met adres en telefoonnummer (zouden ze die gaan bellen?) en wie de achtervang in Nederland is (???), met naam en rugnummer. Maar het verlossende scherm met de mededeling "Approved" verschijnt en dan zijn wij ook weer blij.
Ach ja, zo zie je maar weer, veel dingen zijn snel en simpel te regelen.