donderdag 20 augustus 2015

Dag 18, vrijdag 7 augustus: Moab - Mill Creek Rim Trail - Wilson Arch - Hole in the Rock - Blanding (83 mijl)

De dag begint met donkere luchten en een beetje regen. De motorrijders zijn al vroeg vertrokken omdat ze de regen al verwachtten. Wij beginnen onze dag bij de Moab Diner voor een ontbijtje.

Ze hebben heerlijke ontbijtjes en wij kiezen er twee, Esmée kiest een Veggie omelet met paprika, ui, champignons, drie soorten kaas en afgemaakt met tomaat en alfalfa en Jos the original Moab Diner Sweetwater Skillets met twee eitjes (over easy). Dit gerecht is een huisspecialiteit met een mix van gebakken aardappel, groene ui, paprika en gesmolten kaas eroverheen. De serveerster vraagt Jos of hij er chili bij wil. Ach waarom niet? Maar met de toevoeging, " een klein beetje" en dan wordt het er apart bij geserveerd. Blijkt later dat deze diner beroemd is om de beste chili verde van de US. We krijgen allebei een smakelijk ontbijt, snel en hoffelijk geserveerd en het smaakt beiden prima. De chili verde is uiteraard pittig, maar smaakt goed in combinatie met het gerecht. Toch blij dat we het er apart bij hebben gekregen en we het zelf kunnen doseren. Dit eethuis is echt een aanrader voor ieder die ooit in Moab verblijft. Net als de Kokopelli-Lodge-huisjes waar wij verbleven.
We besluiten om vanmorgen een speciale cache te doen. Eerst moet je een schatkaart vinden en met die schatkaart vind je op X, Y en Z een cache. Deze cache ligt net buiten het dorp aan de rand van een heuvelgebied. De schatkaart hebben we snel gevonden en dan moeten we de caches nog vinden. Op de gevonden schatkaart staat een grove tekening met de trails die onder de heuvelruggen aan beide zijden van de rivier loopt. Uit beschrijvingen weten we dat je niet makkelijk bij de caches X, Y en Z kunt komen, maar als we echt op weg gaan blijkt pas hoe moeilijk dat is. De caches liggen aan de overkant van de rivier.

Rechtstreeks benaderen kan niet, dus moeten we een omweg nemen. We lopen de Mill Creek Rim Trail en komen inderdaad na 3 km bij de Mill van de Mill Creek uit, maar daar kunnen we de beek niet oversteken. Dan maar het pas langs de rivier onderlangs volgen. Daarbij moeten de rivier verschillende keren oversteken en gelukkig hebben we onze waterschoenen bij ons. We ontdekken alleen een pad naar een mooie poel, met watervalletje, waar jongens zwemmen. Dit kan niet het goede pad zijn, dus weer terug en een ander pad geprobeerd.
Wat we ook proberen, we komen er niet, dus keren we op onze schreden terug. Als we bijna bij ons beginpunt zijn proberen we toch nog even de rechtstreekse benadering, door stijl af te dalen en de rivier over te steken, maar we komen hoe dan ook niet bij de rivier, laat staan dat we die over kunnen steken. Gefrustreerd moeten we deze zoektocht staken. Later corresponderen we met de cache owner, die ons meldt hoe hoe het wel gekund had. We hebben inmiddels 15 kilometer gewandeld, met een terreinverschil van 150 meter (verschillende keren), dus we hebben onze energie wel een beertje verbruikt. We gaan op weg naar Blanding, ons reisdoel voor vandaag. Onderweg stoppen we bij de Wilson Arch. Een mooie Arch die van de weg af te zien is. We weten dag hij zo heet omdat meneer Wilson lang geleden in de buurt heeft gewoond, als enige bewoner destijds. Niemand wilde er blijkbaar wonen en zo kan je dus toch in de herinnering blijven voortleven.

We passeren ook weer de Hole In The Rock, waar lang gelden een echtpaar een woning in de rots uithakte om er te kunnen wonen. Tegenwoordig is het een winkeltje met een verzameling van curiosa in de tuin. En, natuurlijk een rondleiding met een gids door het huis dat de toenmalige eigenaren gemaakt hebben. Wij blijven ons verbazen.
Op naar Blanding. Als we er aankomen blijken de meeste hotels en motels gereserveerd, maar wij vinden een plekje bij de Prospector Motor Lodge. Het ziet er in eerste instantie een beetje onderkomen uit, maar als we de kamer die ze hebben bekijken, valt het erg mee. Alles is schoon en ruikt fris, ze hebben een koelkast, een magnetron en een koffiezetapparaat en prima internet.
We ontdekken dat contant betalen een aanzienlijk voordeel oplevert en we blijven Nederlanders, dus wij willen best contant betalen. Het blijkt een prima plek om te verblijven.
We dineren bij het Chinees-Thais restaurant dat 100 meter in de straat ligt. We kiezen sweet and sour chicken, broccoli en chow mein en sweet and sour pork, kip met cashew noten en chow mein. We krijgen er een kopje soep bij en de prijs-kwaliteit verhouding is alleszins redelijk. Daarna tijd om te herstellen van een lange en vermoeiende dag.

Prospector Motor Lodge, $ 50,- eenvoudig motel, koelkast, micro, goed internet