donderdag 20 augustus 2015

Weer naar de USA !

Het klinkt voor menigeen afgezaagd, maar ook dit jaar gaan we naar de Verenigde Staten. Voor de 16e keer alweer. We hebben de laatste jaren de door ons zo geliefde "rode rotsen" gemist dus we gaan weer naar het Zuid Westen, de grens Utah/Arizona en het noord westelijke deel van New Mexico. Eén van de warmste plekken in de USA. In de periode dat wij gaan moeten we toch rekenen op 35 graden, en de gebieden die wij willen bezoeken hebben weinig tot geen schaduw. Maar het is zo fascinerend mooi dat we die hitte op de koop toe nemen. Maar als we zouden moeten kiezen wat we nou leuker vinden, de rode rotsen of Alaska weten we het nog niet zo net,.. Ach in Alaska komen we zeker nog een 3e keer.
Als we aan het Zuid Westen denken, gaan onze gedachten ook meteen naar Las Vegas. Daar moeten we gewoon heen, voor de 4e keer alweer.
Het grote voorbereiden kan beginnen!

Maart 2015- Een vliegticket en een huurauto.
Het geeft altijd wat rust als het vliegticket den huurauto geboekt zijn. Het geeft het gevoel dat we met de voorbereidingen begonnen zijn. Voor het vliegticket was het redelijk simpel dit jaar: we willen weer business class vliegen, bij voorkeur op Las Vegas en maximaal 1 overstap hebben die ook nog in Europa zijn. Dat laatste heeft er alles mee te maken dat als we bijvoorbeeld een overstap hebben in New York, we een binnenlandse business class vlucht hebben, wat gelijk staat aan een iets ruimere stoel, maar geen ligstand, eigen videoscreen etc terwijl we het dan toch snel over een vlucht van 6 uur hebben. Als we dan toch veel betalen, dan ook veel comfort. Deze eisen maakte de keus zeer beperkt en zodoende kwamen we weer bij British Airways uit en daarna was het ticket snel geboekt. Toen de auto nog. Het bedrijf waar we bijna altijd de huurauto boeken is dit jaar een stuk duurder dan andere aanbieders, waardoor die afviel. We kwamen bij een andere aanbieder uit, waar we op het Amerika forum goede ervaringen over lazen. We boekten onze Full Size SUV en in de bevestiging zagen we door welke autoverhuurder het werd uitgevoerd. Een onbekende. Om te weten welk merk het meest aannemelijk was dat we zouden krijgen, googleden we de naam van de verhuurder + Full Size SUV + McCarran International Airport. Meteen viel ons oog bij de resultaten op reviews die varieerden van slecht tot zeer slecht. We bleven lezen en dat was genoeg om -na er nog eens nachtje over geslapen te hebben- te willen annuleren. We hadden een hoop gedoe verwacht, maar niets van dat al. Je kunt online annuleren waarbij er geen kosten in rekening worden gebracht. Nooit geweten dat dit zo gemakkelijk ging. Daarna hebben we snel elders geboekt waarbij op voorhand bekend was welke maatschappij het uitvoert. Ook weer geregeld.

April 2015- De voorbereiding
Het wordt de 4e keer dat we naar dit gebied op vakantie gaan. We hebben dan ook al het nodige gezien. Er zijn dingen die we zeker nog eens willen zien zoals The Wave en de Bisti Badlands. Maar er staan ook nieuwe dingen op ons verlanglijstje zoals de King of Wings, en de Yant Flats. Degene die deze gebieden niets zeggen, moeten echt eens op de linken klinken van de betreffende gebieden. Stuk voor stuk pareltjes en het geeft beeld aan onze woorden dat wij "stenen in de woestijn" gaan bekijken. Tja daarvoor zullen we wel wat hoge temperaturen, lange dirtroads en lange hikes voor over moeten hebben. Maar dat hebben we!
Natuurlijk zijn er ook gebieden die we eerder hadden willen bezoeken maar er toen niet van gekomen zijn, zoals in 2010 toen Esmée de eerste week behoorlijk ziek was of omdat we de juiste weg nooit hebben kunnen vinden zoals de hoodoos van de White Cliffs in 2011. We hopen dat het er dit jaar wel van gaat komen. Natuurlijk vinden we het leuk dat jullie meelezen! Een reactie kan via de email of in het berichtenboek.