donderdag 20 augustus 2015

Dag 4, vrijdag 24 juli: Las Vegas – Pahrump

Vandaag nog een rustig dagje Vegas. Koffers pakken en uitchecken. Allemaal snel gebeurd.
Voordat we weggaan willen we nog even de beroemde pandjes shop uit de televisieserie Pawn Stars bezoeken. Uiteraard zijn we welkom en het lijkt erop dat deze pandjeszak meer een toeristische attracties geworden, dan een serieuze lommerd. Hoe dan ook, leuk om een keertje te zien. Dan een plek zoeken om te ontbijten en we hebben wel weer eens zin in Dennys. Onder de Stratosphere zit een Dennys en we genieten van een old fashioned breakfast met scrambled eggs, bacon, sausages, hash browns en buttermilk pancakes. Hoe Amerikaans kun je het hebben? De Stratosphere is een mooie 200 meter hoge toren in Las Vegas, van verre al te bewonderen. Bovenin zit een restaurant dat langzaam ronddraait zodat je steeds een andere uitzicht hebt als je er zit te eten. Hier hebben we ons vorige bezoek aan Vegas al heerlijk gelunched. Bovenop de toren en boven het restaurant zitten enkele echte Vegas attracties. Allereerst was er altijd al de achtbaan. Daarna kwam er een wagentje dat buiten de bescherming van de toren kwam en de deelnemers de indruk gaf dat ze naar beneden zouden storten. Toen dat nog niet genoeg was kwam er een attractie waarin je binnen enkele seconden 50 meter hoog werd geschoten en vervolgens een vrije val van dezelfde afstand maakte. De laatste attractie is een “zweefmolen” die de gasten buiten de toren rond laat gaan waarbij de zitplaatsen steeds meer naar buiten worden geplaatst. De deelnemers kijken constant de 200 meter afgrond in. Leuk om van een afstandje naar te kijken, maar meer ook niet. Wij bezoeken nog de casino’s Treasure Island en Mirage, maar vandaag laat het gokgeluk ons een beetje in de steek. We leveren alle winst van de laatste dagen weer volledig in. Tijd dus om Las Vegas te gaan verlaten.

Nog even een bezoekje brengen aan het beroemde Vegas Welcome Sign. Daar is het een drukte van belang en er is een wachtrij om jezelf bij het bord te kunnen vereeuwigen. Er staat een professionele fotograaf die je wel wil helpen. Een bordje erbij vermeldt dat het allemaal gratis is, fooien zijn natuurlijk welkom.En dan op weg naar onze eindbestemming voor vandaag, Pahrump. Niet ver van de ingang van Death Valley National Park. We hebben er een speciale slaapplaats geregeld, een flinke caravan American style compleet met slide outs. De rit naar Pahrump is voorspoedig en opnieuw valt het ons op hoe lang en overzichtelijk de Amerikaanse wegen zijn. Je kan soms al 10 mijl vooruit zien waar je heengaat. Pahrump blijkt een flink stuk groter dan we vooraf dachten. Compleet met meerdere winkelcentra en bijbehorende winkels. En een RV-park met onze trailer, een aanhang-caravan die je op een pick-up kunt bevestigen. Hij heeft alles wat je nodig hebt, een gecombineerde woonkamer-keuken, toilet, aparte wastafel, badkuip anex douche en slaapkamer en alles uiteraard ruim voorzien van airco, magnetron, oven en kookgelegenheid.

We halen snel iets kant en klaars te eten bij de Walmart en “dineren” buiten bij onze caravan. We gaan op tijd naar bed omdat we morgen beginnen aan onze trip in Death Valley en de weersverwachting is dat het heel heet gaat worden. Ruim boven de F 100.